Ribbtak är ingenting nytt i danska hem. Det som är nytt är sättet de kan monteras på. Tidigare sattes alla tak upp ribba för ribba, bit för bit. Det var ett precisionsfyllt och väldigt tidskrävande arbete där varje millimeter påverkade resultatet – som inte alltid blev perfekt.

I-Wood Denmark® bildades av Lars Mortensen och Mikkel Galsgaard, två danska snickare från västra Jylland. De hade en vision, och tillsammans utvecklade de ett koncept som byggde på tidlös design, behaglig akustik och enkel montering. Kort därefter anslöt sig Casper Krogh Olesen till den professionella snickarduon och idag är han VD i företaget.

Varje panel som lämnar fabriken har utvecklats med stor passion av hantverkarna och teamet i Ørnhøj. Estetik och akustik i fin harmoni är resultatet av avancerat hantverk, där dansk design bjuder in naturen för att skapa en harmonisk, lugn och nordisk känsla.

“Our mission is to create quality products with an intelligent design. We do not just think about what the eye sees when the product is installed. We also think about all of the elements involved along that journey, from the craftspeople to the wages earned, including what it actually costs once it is fitted.”

Casper K. Olesen, VD I-Wood Denmark®
?= $last_img['alt']; ?>

För att säkerställa att alla akustikpaneler är perfekta bearbetas de av CNC-maskiner och välutvecklad robotteknik. Varje steg i processen övervakas noga av både Casper, Mikkel och Lars som i högsta grad är aktiva i produktionen. Företaget har dessutom vuxit ordentligt. Idag har I-Wood Denmark® ett stort antal återförsäljare runt om i Europa, inklusive Sverige, Nederländerna, Tyskland, Island och Bulgarien.

Se produkterna
Hitta återförsäljare